محمد فتحى زهران
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 (الكبدة الاسكندرانى) من اختنا نورا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اسير العيون
Admin
avatar

المساهمات : 282
تاريخ التسجيل : 06/05/2011

مُساهمةموضوع: (الكبدة الاسكندرانى) من اختنا نورا    الأربعاء مايو 11, 2011 10:45 pm


بعد ما قدمنا الحوواوشى اختنا نورا صممت تقدملنا اكلة تانية
بمناسبة الاكلات الشعبية المصرية
سهلة وبسيطة وكمان جميلة
وهى


(الكبدة الاسكندرانى)

ويارب تعجبكم

المقادير:

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة

ثوم

البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة

فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )

3 ملعقة كبيرة خل

عصير ليمونة


الطريقة:

- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .

- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .

- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .

- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .

- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون
(الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .

- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .

- يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .


" ومن أفكار اختنا الشيف نــــــــــــــــــــورا كمان "

- بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة ,
ممكن غمسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
و قليها بالزيت الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه

( الكبده البانيه. )

وبالف هنا يارب ليكم ولضيوفكم



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mohamedzahran.forumegypt.net
 
(الكبدة الاسكندرانى) من اختنا نورا
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
همس العيــــــــــــــــــــــــــــــــــون :: مملكة المرأة :: بالهنا والشفا-
انتقل الى: